BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

SpyGleA’s mintys

Apie vegetarišką lazaniją svajojau jau ilgai, labai ilgai:) Kažkur nuo sausio mėnesio, kuomet pirmą kartą tikrąją paragavau, po to nuo kovo pabaigos, kai dar kartą “Balti drambliai” leido paskanauti neįtikėtinai skanią lazaniją.

Tačiau štai išaušo diena, kai ir į mano kiemą (virtuvę) atėjo šventė:) Pagaliau pasiryžau pati ją pasigaminti, neįtikėta, iš mano pusės, tačiau paskutiniu metu tai tampa taisykle, o ne išimtimi:)

Taigi taigi taigis manoji lazanija..

Garuoja nuo jos kvapo visi namai, skonis pasakiškas! O svarbiausia recepto dalis - patiekalo darymas su didžiule meile ;)

O jei kam iš tiesų įdomu tai dėjau visko labai daug ir įdomaus, kadangi tai tikrai vienas paprasčiausių patiekalų tai, kad įkaitinti ir riebalais ištepti skardą net neminėsiu. O tai, ką dėjau aš, nebūtinai turite dėti ir jūs. Čia jau jūsų valia eksperimentuoti:) Tai toks patiekalas, kad į jį galima sudėti viską, ką tik randate šaldytuve:)

Ingridientai, kuriuos naudojau:

2 nedideli pomidorai

2 šakelės žiedinio kopūsto (galima keisti brokoliu)

1/2 koncervuotų kukorūzų

1/2 koncervuotų pupelių

1/4 didelio baklažano

1 agurkas

1 morka

3 svogūnų laiškai

1/2 raudonosios paprikos

Kelios šakelės krapų

500 g. fermentinio sūrio

Paruošimas:

Viską nuplauti, kas plaunama ir susmulkinti,  nuo koncervuotų produktų nusunkti sultis.

Padažas ruošiamas iš pieno, miltų, vieno šaukšto grietinės ir pomidorų padažo, viską maišyti kaitinant ant mažos ugnies.

Lakštus naudojau pirktus. Svarbiausią, kad padažą, kurį bepasirinktumėte naudoti labai gerai paskirstytumėte ant lakštų, antraip jie bus vos ne plastmasiniai :)

Skanaus!

Rodyk draugams